EN

7 Tips om te besparen op een WA-verzekering

Besparen op een WA-verzekering is eenvoudiger dan gedacht. Door een paar aandachtspunten in ogenschouw te nemen, kan een besparing worden gerealiseerd. Besparen op een WA-verzekering is eenvoudiger dan gedacht. Door een paar aandachtspunten in ogenschouw te nemen, kan een besparing worden gerealiseerd. Bestuurders kunnen niet alleen besparen bij het afsluiten van een WA-verzekering, maar ook tijdens de looptijd van de verzekering. Een paar tips. Je vraagt je natuurlijk af wat deze 7 tips nou zijn natuurlijk. Met de volgende tips kun jij besparen op je WA-verzekering:

 1. De WA-verzekering controleren

  Het is belangrijk regelmatig de WA-verzekering of autoverzekering te controleren. Het is misschien geen interessante klus, maar wel noodzakelijk. Door af en toe WA-verzekeringen te vergelijken en bij te houden wat er verandert, krijg je meer inzicht in de verzekeringswereld. Dat levert uiteindelijk een besparing op.

  Zeker op het moment dat het contract verloopt is het een goed idee verzekeringen te vergelijken. Is de huidige verzekering wel het meest voordelig? Met voordelig bedoelen we: passen premie en de polisvoorwaarden goed bij elkaar? Kijk niet alleen naar de prijs van de verzekering.

 2. Kijken naar de dekking van de autoverzekering

  De dekking van de verzekering is minstens zo belangrijk als de premie. Wat is allemaal gedekt bij de huidige verzekering? En past de auto wel bij het type verzekering dat is afgesloten? Veel Nederlanders verzekeren standaard hun auto allrisk. Dat is zinvol bij een dure auto, een jonge auto, of een auto waar nog een lening voor loopt. Maar voor veel andere auto’s voldoet een WA-verzekering of een beperkt cascoverzekering ook.

  Een nieuwe auto kan het best allrisk verzekerd worden. Een auto die 10 jaar of ouder is, wordt meestal alleen WA verzekerd. Alle auto’s daar tussenin kunnen vaak beperkt casco verzekerd worden.

  Door te kijken naar de dekking van de verzekering, kan er een aardige besparing gedaan worden. Uiteraard zijn ook de persoonlijke wensen en de situatie van belang bij de keuze voor een passende verzekering.

 3. Premie naar beneden

  Door te kijken naar de dekking van de verzekering, kan er dus bespaard worden. Dat is niet de enige manier om een besparing op de autoverzekering te realiseren. Vaak kan de (maandelijkse) premie ook wel naar beneden. Dat kan door bijvoorbeeld de premie per jaar te betalen, of door een hoger eigen risico te nemen.

 4. Per jaar betalen

  Per jaar betalen is altijd voordeliger dan maandelijks betalen. Wie genoeg geld achter de hand heeft om de verzekering voor het hele jaar in een keer te betalen, zou deze optie eens moeten bekijken. Hiermee kan bespaard worden op bijvoorbeeld de administratiekosten. De WA verzekeraar beloont de verzekerde met een korting op de premie.

 5. Hoger eigen risico

  Door een hoger eigen risico te nemen, betaalt de verzekerde minder premie voor de autoverzekering. Dit eigen risico komt vooral voor bij een beperkt cascoverzekering of een allriskverzekering. Dit is een eenvoudige oplossing waarmee aardig bespaard kan worden.

  Tip: spaar wat geld op. Bij een onverwachte schade kunnen de kosten snel oplopen door het eigen risico. Bij schade kan de verzekerde de kosten dan zelf dekken. Door zelf schade te verhelpen of te betalen, valt de verzekerde niet terug in schadevrije jaren bij de verzekering.

 6. Dubbele verzekering

  Nederlanders hebben de gewoonte zichzelf voor van alles te verzekeren. We zijn graag zeker van onze zaak. Daardoor hebben veel automobilisten een dubbele verzekering. Ze hebben bijvoorbeeld een autoverzekering met rechtsbijstand, terwijl ze ook een rechtsbijstandverzekering hebben. De kans is groot dat de rechtsbijstandverzekering al een dekking voor juridische conflicten in het verkeer biedt. Dan ben je dubbel verzekerd. Zonde van het geld.

  Hetzelfde geldt voor pechhulp. Vaak biedt de merkdealer deze optie aan. Een aanvulling op de autoverzekering voor pechhulp is dan onnodig. Pechhulp bij de verzekering is doorgaans ook goedkoper dan pechhulp van een wegenwachtdienst.

 7. Meer uit de verzekering halen

  Tot slot, nog een paar kleine tips om meer uit de verzekering te halen. Besparen kan niet alleen tijdens het afsluiten van een verzekering, maar het hele jaar door.

  Kleine schades kunnen beter niet geclaimd worden. Betaal ze zelf, zodat er geen terugval op de bonus-malusladder komt. Ook is het een goed idee om, indien de schade wel wordt geclaimd, voor aangesloten herstellers te kiezen. Vaak is een aangesloten hersteller in de buurt. Op die manier hoeft de verzekerde vaak minder of zelfs geen eigen risico aan de verzekering te betalen. Het is handig verzekeringszaken online te regelen. Dit bespaart geen geld, maar wel tijd. Op WA.nl is allerhande informatie te vinden om een goede keuze te maken.