EN

Besparen op verzekeringen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op verzekeringen en de mogelijkheden gaan dan ook verder dan het vergelijken van verschillende verzekeraars. Natuurlijk kan dit laatste werken, maar het is toch ook belangrijk om de andere besparingsmethoden onder de loep te nemen. Dit is voor een groot deel afhankelijk van het type verzekering. Voor elk type verzekering zijn er bespaartips te vinden.

Inhoudsopgave

  Besparen op autoverzekeringen

  De autoverzekering kan een flinke hap uit het budget nemen. Gelukkig is het wel mogelijk om te besparen op de autoverzekering. Zeker met de aanvullende dekkingen is het vaak opletten geblazen, maar ook met de schadevrije jaren kan maar beter slim worden omgesprongen. Daarnaast is het bij de autoverzekering wel degelijk zo dat vergelijken kan lonen, maar kijk dan wel verder dan alleen de prijs.

  Alle manieren om te besparen op de autoverzekering

  Besparen op de WA-verzekering

  Ook hier geldt dat verzekeringen vergelijken niet de enige manier is om te besparen op de verzekeringspremie. In totaal zijn er namelijk zeven verschillende tips die een forse besparing kunnen opleveren. Dit gaat van eenvoudige bespaartips zoals de verzekeringspremie per jaar betalen tot het slim spelen met het eigen risico om zo de prijs van de WA-verzekering flink te verlagen.

  Alle manieren om te besparen op de WA-verzekering

  Besparen op de cascoverzekering

  De cascoverzekering is niet meteen een goedkope verzekering. Bovendien wordt de autowaarde ook afgeschreven, waardoor de cascoverzekering jaar na jaar aan belang verliest. Daarom zal het nodig zijn om tijdig over te schakelen van een volledig casco naar een beperkt casco. Ook bij een beperkte casco valt er echter nog verder te besparen.

  Alle manieren om te besparen op de cascoverzekering

  Besparen op de allriskverzekering

  In de tussentijd zijn er natuurlijk nog andere manieren om te besparen op de allriskverzekering. Een rijstijlverzekering kan bijvoorbeeld interessant zijn, maar daar zijn ook nadelen aan verbonden. Ook de tweede-gezinsautoregeling is een interessante manier om te besparen op de allriskverzekering.

  Alle manieren om te besparen op de allriskverzekering

  Besparen op de motorverzekering

  Het is niet bij alle verzekeraars mogelijk, maar het kan heel interessant zijn om een beroep te doen op de tweede-gezinsautoregeling. Hierbij maakt de motorverzekering gebruik van de schadevrije jaren van de autoverzekering. Dit kan een ongelofelijk grote invloed hebben op de premie van de motorverzekering. Ook een winterstop levert een mooie besparing op, maar er zijn nog een aantal andere manieren om flink te besparen op de motorverzekering.

  Alle manieren om te besparen op de motorverzekering

  Besparen op de oldtimerverzekering

  Veel verzekeraars bieden een speciale formule aan voor oldtimers. Zo'n oldtimerverzekering is vaak financieel interessanter dan een klassieke autoverzekering, maar er zijn nog een aantal andere manieren om te besparen op de oldtimerverzekering. Alleen al lid zijn van een oldtimervereniging kan in een aangename korting resulteren. Ook oldtimerverzekeringen vergelijken kan interessant zijn, maar er zijn wel een aantal addertjes onder het gras.

  Alle manieren om te besparen op de oldtimerverzekering

  Besparen op de woonverzekering

  Een te laag eigen risico is door de hoge premie van de woonverzekering eigenlijk nooit interessant. Daarom is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over dit eigen risico. Dit verhogen kan per slot van rekening een forse besparing opleveren. Ook hier kan het investeren in extra beveiliging interessant zijn, maar ook een pakketkorting is een leuke manier om te besparen op de woonverzekering.

  Alle manieren om te besparen op de woonverzekering

  Besparen op de inboedelverzekering

  Een van de beste manieren om te besparen op de inboedelverzekering is door het risico voor de verzekeraar te verlagen, bijvoorbeeld door in beveiliging te investeren. De verzekeraar kent dan een mooie korting toe en bovendien woont men ook veiliger. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te besparen op de inboedelverzekering. Het spelen met het eigen risico is daar een voorbeeld van.

  Alle manieren om te besparen op de inboedelverzekering

  Besparen op de opstalverzekering

  Ook op de opstalverzekering kan er worden bespaard door te investeren in beveiliging. Vooral het beschikken over het Politiekeurmerk Veilig Wonen levert een mooie besparing op. Toch zijn er nog vijf andere manieren om veel te besparen op de opstalverzekering. In principe kan men ook besparen door de inboedel- en opstalverzekering bij verschillende verzekeraars af te sluiten, maar veelal is dit om andere redenen niet zo interessant.

  Alle manieren om te besparen op de opstalverzekering

  Besparen op de aansprakelijkheidsverzekering

  Een eerste verzekering waarop men ook kan besparen is de aansprakelijkheidsverzekering. Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk om het eigen risico te verhogen, wat volgens Consumentenbond in een voordeel van zo'n 14 euro per jaar kan resulteren. Echter, er zijn nog een aantal andere methoden waarbij een grotere besparing kan worden gerealiseerd. Zeker alles-in-1-verzekeringspakketten kunnen best wel interessant zijn.

  Alle manieren om te besparen op de aansprakelijkheidsverzekering

  Besparen op de ongevallenverzekering

  Bij de ongevallenverzekering zijn de gevolgen van een ongeval in vier verschillende rubrieken te verzekeren. De meest uitgebreide dekking is vaak niet nodig en zo kan er flink worden bespaard. Soms kan ook een collectieve ongevallenverzekering interessant zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval. Hier is men maar beter heel aandachtig. Uiteraard zijn er nog een aantal manieren om te besparen op de ongevallenverzekering.

  Alle manieren om te besparen op de ongevallenverzekering

  Besparen op de rechtsbijstandverzekering

  Rechtsbijstandverzekeringen worden nog vaak via pakketten aangeboden, waarbij er al eens sprake kan zijn van onnodige dekkingen. Dergelijke onnodige dekkingen drijven de prijs natuurlijk onnodig op. Daarom kan het interessant zijn om de dekkingen eens goed onder de loep te nemen. Ook premiekortingen en het controleren of een risico niet dubbel is verzekerd, kan een flinke besparing opleveren.

  Alle manieren om te besparen op de rechtsbijstandverzekering

  Besparen op de reisverzekering

  Er zijn ongelofelijk grote verschillen tussen reisverzekeringen. Prijzen kunnen zelfs met factor 10 van elkaar verschillen, maar vaak is de goedkoopste reisverzekering toch niet meteen de beste keuze. Wel is het belangrijk om een slimme keuze te maken tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Al vanaf twee reizen per jaar kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

  Alle manieren om te besparen op de reisverzekering