EN

Over WA.nl

WA.nl helpt consumenten aan informatie over aansprakelijkheid bij diverse situaties en verzekeringen. De website is gestart, omdat er best nog wat mensen niet op de hoogte zijn van wat wettelijke aansprakelijkheid is, hoe je jezelf in kunt dekken en wat de verschillen zijn tussen de soorten dekkingen bij verzekeringen.

Waarom WA.nl?

In Nederland is een WA-verzekering verplicht. Veel mensen realiseren zich dat niet, of worstelen met het kiezen van de juiste dekking. Vanuit dat oogpunt is WA.nl gestart en uitgegroeid tot een algemene website omtrent aansprakelijkheid met informatie over allerhande verzekeringen.

Een beter inzicht in verzekeren

Verzekeringen kunnen soms best verwarrend zijn. Er zijn kleine lettertjes, de polisvoorwaarden verschillen en de premies zijn ook niet hetzelfde. Ons land staat bekend om het oververzekeren. Dat is zonde. Met meer kennis van verzekeringen kunnen lezers betere keuzes maken. Daarom wil WA.nl de lezer meer inzicht in verzekeringen geven.

We gaan op zoek naar de juiste data en informatie. Op die manier wordt duidelijker hoe het afsluiten van een verzekering in zijn werk gaat en hoe de juiste keuze gemaakt kan worden. WA.nl weet tegen welke problemen consumenten aanlopen. Samen weten we meer. Dat is ons motto.

Verantwoordelijkheid nemen

Nog relatief veel mensen zijn niet juist of niet verzekerd. In sommige gevallen is dat zelfs een misdrijf. Zo is rondrijden met een auto zonder een WA-verzekering strafbaar. Maar een AVP is (nog) niet verplicht. Hoe kan dat? En welke gevolgen heeft het als niet de juiste verzekeringen worden afgesloten? WA.nl geeft een antwoord op dat soort vragen en maakt haar lezers bewust van zijn of haar verantwoordelijkheden.

Eerlijke en onafhankelijke informatie rondom aansprakelijkheid en verzekeringen

WA.nl is een onafhankelijke, informatieve website rondom verschillende soorten verzekeringen. Veel Nederlanders vinden de beschikbare informatie rondom verzekeringen onduidelijk. WA.nl heeft tot doel toegang te verschaffen tot duidelijke informatie en het bewustmaken van lezers van hun verantwoordelijkheden.

Het informeren van lezers is ons belangrijkste doel. Op die manier proberen we samen te voorkomen dat mensen onvoldoende verzekerd zijn.

Ondanks dat de website met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, staan we open voor suggesties op onze contactpagina.

Onafhankelijke informatie

De informatie op WA.nl is onafhankelijk. Dat houdt in dat we geen verzekeraars of verzekeringen aanprijzen. Wij beoordelen verzekeraars en verzekeringen niet. WA.nl biedt slechts de toegang tot concrete informatie. Op die manier profiteert de lezer van gratis, openbare en publieke kennis.

WA.nl verkoopt geen producten of diensten en heeft enkel tot doel het informeren van lezers over verzekeringen. WA.nl wil een bron van informatie zijn.

Alles over verzekeren

Al meerdere verzekeringen tegengekomen? Zoals een autoverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Met de informatie op onze website krijgt de lezer weer een overzicht van alle mogelijkheden. Zo wijzen we regelmatig op de verschillen in polisvoorwaarden en de premies. WA.nl wil het de lezer zo makkelijk mogelijk maken. Daarom bespreken we in heldere taal wat bepaalde bepalingen en uitsluitingen inhouden. Op die manier kan de lezer met de juiste kennis kiezen voor een verzekering.

Samen besparen

Dankzij het bieden van meer kennis van verzekeringen, weten consumenten beter waar ze op moeten letten. Dat kan veel geld besparen: welke verzekeringen zijn nodig, en welke niet? Hoe zorgt de verzekerde ervoor dat hij of zij niet voor verrassingen of torenhoge kosten komt te staan?

Veel websites bieden alleen een optie om verzekeringen te vergelijken. Dat doet WA.nl niet. Onze website is dé bron van kennis over verzekeringen. In gewone taal en heldere bewoordingen. Zo kunnen we samen besparen.

Een verzekering is meer dan een dekking met een prijskaartje

Een verzekering vergelijken op alleen de prijs is niet verstandig. Toch is dat wat veel mensen doen. Op een gegeven moment komt men erachter dat de verzekering niet voldoende is. Men is onderverzekerd, of betaalt juist te veel aan oververzekering. Daardoor worden verzekerden soms met hoge kosten geconfronteerd.

WA.nl wil mensen graag laten realiseren dat de verzekering ook op inhoud vergeleken moet worden. Bekijk de onderlinge verschillen tussen de dekking en de voorwaarden van verzekeringen. De goedkoopste verzekering is namelijk niet altijd de voordeligste. Wat wel duidelijk is, is dat de premies onderling flink kunnen verschillen. Door te weten waar men op moet letten, profiteert de lezer.

Ons doel

Het doel van WA.nl is het inzichtelijk maken van verzekeringen, regelgeving en verplichtingen omtrent aansprakelijkheid. Veel Nederlanders vinden polisvoorwaarden en de verschillende mogelijkheden rondom verzekeringen verwarrend. Er is namelijk een groot aantal verzekeraars actief, die alle verschillende polissen aanbieden. Daardoor zien veel mensen door het bos de bomen niet meer. WA.nl probeert de lezer een overzicht te bieden, zodat de lezer weet waar hij of zij op moet letten bij het afsluiten van een verzekering.