EN

Verzekeraars WA-verzekering

Wie een WA-verzekering wil afsluiten, merkt dat Nederland een grote keuzevrijheid heeft. Er zijn veel WA-verzekeraars actief, met allen hun eigen premies, polissen en voorwaarden. Met een dergelijke verzekering is de verzekerde minimaal verzekerd voor schade aan anderen, veroorzaakt door het voertuig van de verzekerde. Door voor een uitgebreidere dekking te kiezen, kan ook de eigen schade aan het eigen voertuig laten verzekeren.

Inhoudsopgave

  De verschillende WA-verzekeraars

  Als trotse bezitter van een auto ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. Maar bij wie kun je nu het beste een WA-verzekering afsluiten? In Nederland heb je verschillende verzekeraars die een WA-verzekering aanbieden. Om je een handje te helpen, hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van deze WA-verzekeraars en wat zij jou te bieden hebben. Zo kun jij gemakkelijker een keuze maken en met een gerust hart de weg op.

  ABN AMRO

  Autoverzekeraar ABN AMRO biedt een ruim aanbod aan aanvullende verzekeringen, zoals een inzittendenverzekering en rechtsbijstandverzekering. Een ander voordeel van de autoverzekering van ABN AMRO is de Directe Schadeafhandeling (DSA) waarmee schade snel wordt afgehandeld en je snel een vergoeding ontvangt. Het is wel belangrijk om te weten dat hoewel het hebben van een alarmsysteem niet verplicht is, dit wel gevolgen kan hebben voor het eigen risico bij schade door diefstal. Dit is uiteraard enkel het geval indien inbraak- of diefstalschade in de verzekering is inbegrepen. Verder biedt ABN AMRO korting aan bij het afsluiten van een tweede autoverzekering. Online kan je eenvoudig de premie berekenen en zo kijken wat de kosten zijn van jouw autoverzekering.

  Aegon

  Als je op zoek bent naar een autoverzekering is Aegon een betrouwbare optie. Aegon biedt verschillende soorten dekkingen aan en werkt samen met duurzame schadeherstellers. Bovendien kun je online snel en eenvoudig je premie berekenen. Wanneer je schade hebt, kun je rekenen op de 24/7-hulpverlening van Aegon. Bij het online indienen van een schadeclaim krijg je op werkdagen binnen 24 uur te horen waar je aan toe bent. Op de website van Aegon vind je duidelijke informatie over de verschillende dekkingen en bonus-malustabellen. Aegon staat ook altijd open voor feedback van klanten.

  Allianz Direct

  Allianz Direct biedt een goede ondersteuning aan haar klanten. Zo staan ze je bij met een persoonlijke schadecoach die je op de hoogte houdt van de status van je schadegeval. Wanneer je auto gerepareerd wordt door een Allianz Direct-hersteller, heb je altijd recht op vervangend vervoer. Bovendien helpt Allianz Direct altijd bij het verslepen van je auto. Daarnaast biedt deze verzekeraar ook de mogelijkheid om je autoverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Tot slot maakt Allianz Direct het overstappen van verzekeraar eenvoudig en snel.

  Baloise

  Baloise is een betrouwbare verzekeraar met een goede reputatie in Nederland. Bij Baloise kan je genieten van een bonus-maluskorting die kan oplopen tot wel 90%. Het is wel belangrijk om te weten dat Baloise niet uitkeert bij het rijden zonder rijbewijs. Bij Baloise is het eenvoudig om je autoverzekering snel online te regelen. Daarnaast kan je ook online kijken wat je kan besparen op je autoverzekering. Bij vragen staan de experts van Baloise klaar om je te helpen en advies te geven.

  Centraal Beheer

  ‘Even Apeldoorn bellen!’ Wie kent de slogan niet? Het is al jarenlang de spreuk van Centraal Beheer (een onderdeel van Achmea). Het is een van de grootste verzekeraars in ons land. Bij deze verzekeraar kan een WA-verzekering, een beperkt cascoverzekering of een volledig cascoverzekering worden afgesloten. Centraal Beheer biedt automobilisten ook de mogelijkheid zelf een verzekering samen te stellen door bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, pechhulp in Nederland of pechhulp in het buitenland aan de autoverzekering toe te voegen. Heel interessant is de no-claimbeschermer. Daarbij kan één keer per jaar schade worden geclaimd zonder dat dit gevolgen heeft voor de korting. Wel val je terug in schadevrije jaren. De verzekeraar is ook bereikbaar via een app, waarbij je direct met een medewerker van de klantenservice chat.

  FBTO

  FBTO is een van de oude reuzen in de verzekeringswereld. Bij deze verzekeraar sluit je een WA-verzekering, een beperkt cascoverzekering of een volledig cascoverzekering af. Bij FBTO is het mogelijk de autoverzekering uit te breiden met acht modules, waaronder een inzittendenverzekering. Deze modules kunnen online worden geactiveerd en gedeactiveerd. Als je liever naar je eigen garage gaat, kan je bijvoorbeeld de optie Eigen keuze herstelbedrijf aan de polis toevoegen. In het andere geval kan je terecht bij schadeherstellers waar FBTO mee samenwerkt.

  HEMA

  HEMA biedt een autoverzekering met een ruime dekking en een scherpe premie. De verzekeraar is eerder al als beste getest door de Consumentenbond. Bij HEMA krijg je tot 15% stapelkorting en wordt tot 3 jaar lang de aankoopwaarde vergoed. De verzekering kan online worden afgesloten en beheerd. De voorwaarden zijn begrijpelijk opgesteld, zodat je precies weet waarvoor je bent verzekerd. Bovendien is het altijd mogelijk om schade te melden, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

  InShared

  InShared kennen we van de slogan ‘We All Benefit’. Dit is een nog vrij jonge speler op de verzekeringsmarkt. In 2019 werd de verzekeraar door Achmea geïntroduceerd. Als er weinig claims worden ingediend, profiteert iedereen daarvan. Er is dan ruimte voor extra beloningen! Deze verzekeraar biedt drie soorten autoverzekeringen aan, met naast de klassieke WA-verzekering ook de dekkingen beperkt casco en allrisk. Met deze verzekeringen geniet je van een dekking in alle landen die op de groene kaart staan.

  Interpolis

  Interpolis is een bekende en betrouwbare verzekeraar die ook een WA-verzekering aanbiedt. De verzekeraar staat bekend om de goede service en ondersteuning. Zo is de alarmcentrale altijd beschikbaar en handelt men de schade vakkundig af. Bij Interpolis is het ook mogelijk om de dekking van je autoverzekering uit te breiden en bijvoorbeeld een no-claimgarantie aan de autoverzekering toe te voegen. Bovendien krijg je korting op je premie door de opbouw van schadevrije jaren. Tevens kun je extra korting krijgen als je meerdere verzekeringen afsluit (de zogeheten alles-in-eenpolis).

  Nationale-Nederlanden

  Nationale-Nederlanden is een van de verzekeraars die autoverzekeringen aanbiedt in Nederland. Bij deze verzekeraar kun je rekenen op 24/7 hulp bij schade. Bovendien kun je profiteren van korting op de tweede en volgende autoverzekering in het gezin. Je kunt bij Nationale-Nederlanden chatten met medewerkers en er is duidelijke informatie beschikbaar over wat al dan niet is gedekt. Er zijn ook overzichtelijke kortingstabellen over schadevrije jaren beschikbaar. De autoverzekering bij Nationale-Nederlanden is uit te breiden met extra modules en je kunt de verzekering volgens de eigen voorkeur online of via een onafhankelijke adviseur afsluiten.

  OHRA

  OHRA is al jaren een bekende speler op de verzekeringsmarkt. Deze aanbieder van autoverzekeringen geeft je de keuze tussen drie dekkingen: WA, beperkt casco en volledig casco. Bij OHRA wordt de beperkt cascoverzekering ook wel ‘WA Plus’ genoemd. De verzekeraar onderscheidt zich door een hoge no-claimkorting te bieden. Bij veertien schadevrije jaren loopt deze op tot wel 82 procent. Als verzekerde kan je al na drie schadevrije jaren rekenen op een mooie no-claimkorting.

  Promovendum

  Promovendum is een autoverzekeraar die zich richt op hoger opgeleiden. Bij het overstappen verlaagt Promovendum de huidige premie met 20%. Het berekenen van de premie kan online, en het afsluiten van de verzekering gaat snel en eenvoudig. De verzekering is enkel geschikt voor mensen vanaf 22 jaar met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Ook mensen met een afgeronde havo- of vwo-opleiding worden geaccepteerd. Zo biedt Promovendum een autoverzekering aan die specifiek is afgestemd op de doelgroep van hoger opgeleiden.

  Reaal

  Reaal Schadeverzekeringen werkt samen met Nationale-Nederlanden. Wie nog een autoverzekering heeft bij Reaal kan nieuwe claims terecht bij Nationale-Nederlanden. Nationale-Nederlanden heeft namelijk de schadeverzekeringen van Reaal overgenomen. De bepalingen van de lopende autoverzekering blijven gewoon geldig, maar Reaal biedt geen nieuwe autoverzekeringen meer aan. Als je op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering kun je natuurlijk ook terecht bij een van de andere WA-verzekeraars in Nederland.

  Univé

  Univé biedt standaard drie verschillende verzekeringen aan: een WA-verzekering, een beperkt cascoverzekering en een volledig cascoverzekering. De verzekeraar biedt de mogelijkheid om een no-claimkorting te ontvangen. De cascoverzekering komt altijd inclusief één jaar nieuwwaarderegeling. Dit is ook het geval bij de WA+ Beperkt Casco. Aan de verzekering kunnen aanvullende autoverzekeringen worden toegevoegd, zoals een inzittendenverzekering en een verzekering voor accessoires. De optie Veilig op Weg is gratis en beloont veilig rijgedrag met een korting op de autopremie.

  WitGeld

  WitGeld staat bekend als een online verzekeraar die vooral WA-verzekeringen en andere aansprakelijkheidsverzekeringen aanbiedt. Deze verzekeraar biedt de mogelijkheid om een WA-verzekering, een beperkt cascoverzekering of een volledig cascoverzekering (allriskverzekering) af te sluiten. Er zijn verschillende aanvullende dekkingen mogelijk, zoals de dekking schade voor inzittenden en de dekking rechtsbijstand.

  Veelgestelde vragen over WA-verzekeraars in Nederland

  Als je op zoek bent naar een WA-verzekering kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn veel verzekeraars die deze verzekering aanbieden en de verschillen tussen de aanbieders zijn niet altijd even duidelijk. In deze FAQ beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over verzekeraars en hun WA-verzekeringen.

  Welke verzekeraars bieden een WA-verzekering aan?

  Er zijn veel verzekeraars die een WA-verzekering aanbieden, zoals Allianz Direct, Baloise, Interpolis, Promovendum, HEMA, Nationale-Nederlanden en Aegon. Er komen regelmatig verzekeraars bij en andere verzekeraars worden overgenomen en verdwijnen.

  Kan ik online een WA-verzekering afsluiten?

  Ja, veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om online een WA-verzekering af te sluiten. Er zijn nog slechts een handvol verzekeraars die enkel met tussenpersonen werken en die niet de mogelijkheid bieden om online een autoverzekering af te sluiten.

  Wat is de goedkoopste WA-verzekeraar?

  Dit verschilt per persoon en situatie, omdat de premie afhangt van factoren zoals leeftijd, postcode, type auto en schadevrije jaren. Het is daarom belangrijk om bij meerdere verzekeraars een offerte op te vragen en deze goed te vergelijken. Enkel zo kun je zien welke verzekeraar de beste prijs biedt voor jouw specifieke situatie.

  Wat is de beste WA-verzekeraar?

  Er is niet één beste WA-verzekeraar die voor iedereen de beste keuze is. De beste WA-verzekeraar is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Het is daarom verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken en te kijken welke WA-verzekeraar het beste past bij jouw situatie.

  Welke WA-verzekeraars bieden een overstapservice aan?

  Veel verzekeraars bieden tegenwoordig een overstapservice aan. Een aantal voorbeelden van WA-verzekeraars die een overstapservice aanbieden: Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, HEMA, InShared, OHRA en Univé.