In Nederland is een WA-verzekering verplicht. Veel mensen realiseren zich dat niet, of worstelen met het kiezen van de juiste dekking. Vanuit dat oogpunt is WA.nl gestart en uitgegroeid tot een algemene website omtrent aansprakelijkheid met informatie over allerhande verzekeringen.

Een beter inzicht in verzekeren

Verzekeringen kunnen soms best verwarrend zijn. Er zijn kleine lettertjes, de polisvoorwaarden verschillen en de premies zijn ook niet hetzelfde. Ons land staat bekend om het oververzekeren. Dat is zonde. Met meer kennis van verzekeringen kunnen lezers beter keuzes maken. Daarom wil WA.nl de lezer meer inzicht in verzekeringen geven.

We gaan op zoek naar de juiste data en informatie. Op die manier wordt duidelijker hoe het afsluiten van een verzekering in zijn werk gaat en hoe de juiste keuze gemaakt kunnen worden. WA.nl weet tegen welke problemen consumenten aanlopen. Samen weten we meer. Dat is ons motto.

Verantwoordelijkheid nemen

Nog relatief veel mensen zijn niet juist of niet verzekerd. In sommige gevallen is dat zelfs een misdrijf. Zo is rondrijden met een auto zonder een WA-verzekering strafbaar. Maar een AVP is (nog) niet verplicht. Hoe kan dat? En welke gevolgen heeft het als niet de juiste verzekeringen worden afgesloten? WA.nl geeft een antwoord op dat soort vragen en maakt haar lezers bewust van zijn of haar verantwoordelijkheden.

Samen besparen

Dankzij het bieden van meer kennis van verzekeringen, weten consumenten beter waar ze op moeten letten. Dat kan veel geld besparen: welke verzekeringen zijn nodig, en welke niet? Hoe zorgt de verzekerde ervoor dat hij of zij niet voor verrassingen of torenhoge kosten komt te staan?

Veel websites bieden alleen een optie om verzekeringen te vergelijken. Dat doet WA.nl niet. Onze website is dé bron van kennis over verzekeringen. In gewone taal en heldere bewoordingen. Zo kunnen we samen besparen.

Een verzekering is meer dan een dekking met een prijskaartje

Een verzekering vergelijken op alleen de prijs is niet verstandig. Toch is dat wat veel mensen doen. Op een gegeven moment komt men erachter dat de verzekering niet voldoende is. Men is onderverzekerd, of betaalt juist te veel aan oververzekering. Daardoor worden verzekerden soms met hoge kosten geconfronteerd.

WA.nl wil mensen graag laten realiseren dat de verzekering ook op inhoud vergeleken moet worden. Bekijk de onderlinge verschillen tussen de dekking en de voorwaarden van verzekeringen. De goedkoopste verzekering is namelijk niet altijd de voordeligste. Wat wel duidelijk is, is dat de premies onderling flink kunnen verschillen. Door te weten waar men op moet letten, profiteert de lezer.